Wat is JCI?
20240
page-template-default,page,page-id-20240,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Wat is JCI?

Wat is JCI?


JCI is gebaseerd op vier pijlers. Commmunity, Training, Business, en Internationaal. De motivatie om lid te worden, zijn mede door onze pijlers, erg verschillend. En toch delen we de zelfde vorm van positieve energie.


  • Community
  • Training
  • Business
  • International
Actief zijn

We zijn een actieve internationale vereniging met meer dan 170.000 leden in meer dan 115 landen en meer dan 5.000 steden over de hele wereld. In Nederland zijn we met 2.000 leden, en 100 verenigingen actief.

Learning By Doing

Onze leden werken aan het ontwikkelen van een netwerk, zetten zich in voor een positieve verandering in de maatschappij, en zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI. Learning by doing, noemen we dat.

Eruit halen wat erin zit

'De kamer' of 'het lid' bestaat niet. Iedereen haalt er op zijn of haar eigen wijze uit wat erin zit. En dat houdt niet op bij de grenzen van je gemeente of je land.

Samen Sterk

Regelmatig worden er landelijke en internationaal trainingen en evenementen rondom diverse thema's georganiseerd. Samenwerken op lokaal, nationaal en internationaal niveau staat bij ons centraal met het idee; 'alleen kun je iets, samen kunnen we alles'.

Positieve Energie

Wij geloven dat wij het verschil kunnen maken en dát is belangrijk. Want juist met deze energie vormen de leden samen het fundament van de vereniging. Samen de schouders eronder zetten, daar lol aan beleven, en daarvan leren.

Één Visie

Alhoewel 'de kamer' dus niet bestaat, delen we wel dezelfde visie. 'To be the leading global network of young active citizens'. En deze visie bereiken we, door te investeren in onze missie. 'To provide development opportunities that empower young people to create positive change'.

Junior Chamber International

JCI (Junior Chamber International) is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen.

JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer 2000 leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

Met trots heeft het inkomend Federatie Bestuur 2014 tijdens de Nationale Conventie van 2013 een 2 minuten durend filmpje gepresenteerd over haar nieuwe beleid met een uitleg over wat JCI is (het linker filmpje) en tijdens de nationale conventie in oktober 2014 kwam hier het vervolg op (het rechter filmpje).