Commissies
20246
page-template-default,page,page-id-20246,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Commissies

De commissies van JCI 's‑Hertogenbosch

Vanuit de commissies van de kamer worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd die JCI zijn unieke karakter geven.

Leden Commissie

De ledencommissie is verantwoordelijk voor het aantal leden binnen JCI ‘s-Hertogenbosch. Zo is de commissie continue bezig met het werven van nieuwe leden en worden er regels voor toetreding opgesteld. Maar ook begeleid de ledencommissie nieuwe leden: de eerste kennismaking is immers het belangrijkste. Is er bij beide partijen een klik?

 

Naast bovenstaande activiteiten zorgt de ledencommissie ook voor het up to date houden van deze website.

 

Met de commissie komen we om de maand samen en bij de toetreding van nieuwe leden organiseren we een kennismakingsborrel.

VERSTERK JIJ JCI ‘S‑HERTOGENBOSCH?

Social Events Commissie

De Social Events Commissie (SECIE) organiseert allerhande lokale activiteiten waardoor de onderlinge contacten van de individuele leden sterker worden en bovendien de betrokkenheid bij JCI ‘s-Hertogenbosch vergroot. De SECIE streeft derhalve een hoger doel na dan het organiseren van gezelligheidsactiviteiten. Dat doen wij door het houden van maandelijkse togetherborrels, het jaarlijkse runningdinner, familieactiviteiten en het afsluitende kerstdinner. Daarnaast onderhoud de SECIE ook de contacten met onze zusterkamers Leuven en La Rochelle, waar jaarlijks een bezoek aan wordt gebracht.

 

Tot slot zorgt de SECIE voor de communicatie naar en met de oud-leden en biedt hen jaarlijks een borrel met buffet aan. Op deze en nog vele andere manieren, combineert de SECIE het nuttige met het aangename om op deze wijze de leden van JCI- ‘s-Hertogenbosch optimaal van hun lidmaatschap te laten genieten en JCI te profileren in de Bossche gemeenschap.

Maatschappelijk Commissie

Leden van JCI ’s-Hertogenbosch zijn maatschappelijk betrokken en willen graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld en in het bijzonder onze nabije omgeving. De commissie maatschappelijk organiseert daarom ieder jaar acties die hieraan een bijdrage leveren. Zo participeren wij ieder jaar in een NL doet project en schenken wij een gedeelte van de opbrengst van onze projecten (bijvoorbeeld de BOV) aan een (lokaal) goed doel. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een kerstactie met als doel om hulpbehoevende in onze directe omgeving te ondersteunen.

 

In de afgelopen jaren hebben we zeer succesvolle kerstacties georganiseerd in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Hint & Tint, Cello, Theatergroep Spring en Antoniegaarde. Tot slot leveren wij graag handjes indien er een beroep op ons gedaan wordt.

Commissie LEAP

De Commissie LEAP organiseert trainingen voor de leden van Junior Kamer ‘s-Hertogenbosch en de vier andere Kamers uit de regio. Deze trainingen worden afgestemd op de persoonlijke interesses van de leden, als ook op de algemene vaardigheden die voor elk JK-lid van belang worden geacht. Alles onder het motto Learning by doing, want dat is het mooie van Junior Kamer:  je kunt alles leren en proberen! Zelfs om trainingen te geven.

 

Meerdere keren bij jaar wordt het Wereldhandelsspel georganiseerd. Het Wereldhandelsspel is een Management Game voor bedrijven, verenigingen of vrienden. Het Wereldhandelsspel gaat over de wereldhandel tussen twaalf landen en er wordt in drie tot vijf rondes (vergelijkbaar met drie tot vijf jaren) gehandeld.

 

Meer weten over het Wereldhandelsspel.

Lustrum commissie

De naam zegt het eigenlijk al: wij organiseren het komende lustrum! JCI ’s-Hertogenbosch is op 15 mei 1969 (Hemelvaartsdag) opgericht. Dat betekent dat wij in 2019 ons 50 jarig bestaan vieren. We zijn een commissie met een aantal actieve leden + een aantal oud leden die er een prachtig lustrum van gaan maken, met als hoogtepunt een knalfeest op zaterdag 25 mei. Het thema “50 years of grey” belooft wat!

 

Naast dit prachtige feest zal dit thema gedurende het jaar terugkomen in diverse andere activiteiten. Uiteraard is de ambitie om alle eerdere lustrumfeesten te overtreffen!