Terugblik september (BBQ)
22490
post-template-default,single,single-post,postid-22490,single-format-standard,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Terugblik september (BBQ)

Terugblik september (BBQ)

Zondag 19 september stond de traditionele BBQ op de agenda. Vorig jaar is de BBQ niet doorgegaan vanwege alle Coronaregels. Maar het was zeker het wachten waard.

 

 

De voorpret begon al enkele dagen vooraf waarbij de kamer mocht raden welk stuk vlees voor ons geprepareerd zou worden op de heuse Green Egg. Onze gastheer en chef Tom begon zaterdagavond al met de voorbereidingen. Zo zorgde hij er voor dat het vlees op kamer temperatuur kwam, en werd er ook nog een marinade toegebracht. Zondagochtend begonnen de kolen al te gloeien. Gedurende de dag kregen wij updates over hoe bijvoorbeeld het vlees getrimd werd om vervolgens de Green Egg op te gaan. De Green Egg heeft tot een uur of 19:00 een constante temperatuur van 100 graden gehad. Dit zorgde ervoor dat de stukken brisket tot een mals stukje vlees werden gegaard. Deze twee stukken waren samen maar liefst 6 Kilo!

 

Tijdens het wachten op deze brisket heeft Petra heerlijke coiktails gemaakt, en was er ruime tijd om met elkaar bij te praten. Al deze gezeligheid moest natuurlijk wel worden vastgelegd met een groepsfoto. De laatste dateert van….. heel erg lang geleden.

No Comments

Post a Comment

5 × 1 =