Kim Scholten verkozen tot Vice-voorzitter van JCI Nederland!
22137
post-template-default,single,single-post,postid-22137,single-format-standard,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Kim Scholten verkozen tot Vice-voorzitter van JCI Nederland!

Kim Scholten verkozen tot Vice-voorzitter van JCI Nederland!

Zaterdag 10 oktober is JCI ‘s-Hertogenbosch lid, Kim Scholten officieel verkozen als Vicevoorzitter van JCI Nederland (Junior Chamber International). De voorzitters van de lokale afdelingen van JCI hebben tijdens de Nationale Conventie haar kandidaatschap geaccepteerd. In 2021 zal ze toetreden tot het Federatiebestuur  om zich voor te bereiden op de rol van landelijk Voorzitter in 2022

 

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Een bestuursfunctie binnen JCI is op vrijwillige basis, en vraagt daarom veel van je tijd en energie van een individu. In het dagelijkse leven werkt  Kim Scholten voor BDO als Manager Forensics & Technology.  Kim legt uit waarom ze voor deze functie kandidaat stelt.  “Waarom zou ik mijzelf belasten met een bestuursfunctie als mijn baan ook de nodige uitdagingen met zich meebrengt? En dit is een terecht punt. Wat voor mij doorslag geeft? Ik kan door middel van mijn kandidaatstelling bijdragen aan de toekomst van JCI en tegelijkertijd werken aan mijn ontwikkeling”

 

Sinds 2016 is Kim lid van JCI ‘s-Hertogenbosch

Een aantal jaar geleden leerde ik Berith Spoelstra kennen. Zij was (en is nog steeds) lid van JCI ’sHertogenbosch en vertelde mij enthousiast over de mogelijkheden die JCI kon bieden. Naast het bouwen aan je netwerk en het ondernemen van maatschappelijke activiteiten kan je ook werken aan je eigen ontwikkeling. Na de nieuweledenborrel was ik meteen enthousiast en ben vrij snel daarna aspirantlid geworden. 

De eerste periode bij JCI ben ik aan de slag gegaan met De Beste Ondernemersvisie (BOV). Dit was voor mij een supergave ervaring. Ik leerde hoe ik sponsoring moest binnenhalen voor events en ik ervaarde hoe gaaf het is om met lokale ondernemers aandacht te vestigen op een maatschappelijk thema. Het organiseren van een dergelijk event is een Laagdrempelige manier om je netwerk uit te breiden. Dit was iets wat ik niet leerde op mijn werk.

 

Waarom de functie van Vicevoorzitter 2021 en uiteindelijk Voorzitter 2022, er zijn ook andere manieren om te leren?

Het afgelopen jaar ben ik vanuit mijn rol als Penningmeester gaan inzien dat de uitgadingen bij JCI breder zijn dan alleen het financiële vraagstuk. Daarnaast zie ik een uitdaging in het werven van een nieuwe generatie leden: Generatie Z. Dit zijn jongeren tussen 1824 jaar en onze potentieel nieuwe leden.  Generatie Z heeft haar eigen behoeften en dromen. We zien jongeren protesteren op het Malieveld voor het klimaat en tegen klimaatverandering. We zien jongeren in diverse Nederlandse steden protesteren tegen racisme. Hoe gaan wij als JCI samen met deze generatie voor verandering zorgen op deze thema’s zodat het niet alleen bij protesteren blijft?

No Comments

Post a Comment

3 × vijf =