Sharing the Future Congres
21550
page-template-default,page,page-id-21550,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Sharing the Future Congres

Workshops en trainingen

’s Middags gaf de mix van workshops een mooie indruk van de stad, maar er was ook ruimte voor de ontwikkeling van vaardigheden. Talk like Ted ging dieper in op het geven van een goeie Ted Talk terwijl er ook een groep zelf Bossche Bollen heeft gemaakt terwijl ze tegelijkertijd aan het varen waren op de Binnendieze. Maar ook workshops als Kutbier proeverij, Leidinggeven zonder Macht, Online Marketing bij JADS, Lego Creativity en Jheronimus Bosch Art Centre konden allemaal gekozen worden in het programma. Na een enerverende dag begon de avond in de Orangerie, de oude kerk in Den Bosch waar het diner en het feest plaatsvonden. Toffe aankleding, iedereen in roaring twenties outfit, walking dinner met top eten en een goede dj afgewisseld met een band zorgden voor een fantastische afsluiting. Absoluut wat we ons voor hadden gesteld!

 

Samenwerking en communicatie

Terugkijkende naar het hele traject hebben we in minder dan een maand tijd ons bidbook gemaakt waarna we in januari 2016 in Almelo het CvA kregen toegewezen. Enthousiasme al om natuurlijk, maar als we in mei 2017 het CvA zouden organiseren, hoe zit het dan met het andere grotere evenement dat we vrijwel elk jaar organiseren, namelijk de BOV? Toen kwam het idee om het te combineren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar na een viertal vergaderingen hadden we een goede organisatiestructuur bedacht en gingen we aan de slag. Echter bleef communicatie wel een belangrijk punt. Wie heeft welke verantwoordelijkheden en wat communiceer je met het hele team, dat bestaat uit 2 sub-teams van elk 6 personen, en wat communiceer je alleen met het kernteam? Al met al goede vragen waar we gaandeweg meer mee om konden gaan. De belangrijkste tip is dan ook om constant te blijven werken aan de communicatie, het is niet iets wat je van tevoren bepaalt en wat je dan altijd volgt.

 

Een goede afsluiting

Als laatste is het belangrijk om een goed feest te organiseren dat een perfecte dag goed kan afsluiten. Muziek, entertainment, eten en drinken is allemaal even belangrijk en kunnen van een evenement een topevenement maken of iets wat mensen snel vergeten. Daarom kunnen wij ook iedereen van harte aanraden om de organisatie op te pakken. Het heeft zo’n enthousiasme, samenhorigheid en nieuwe inzichten gebracht voor onze kamer dat we dit zeker niet over hadden willen slaan.

Gezelligheid kent geen tijd

Met het thema ‘Sharing the Future’ organiseerden we op 19 en 20 mei 2017 een gaaf evenement.

 

Filmpje hier, fotootje daar, onze Facebookpagina is volgestroomd met leuke foto’s en de mooie filmpjes van Sharing the Future. Als we kijken naar de resultaten mogen we ook zeer trots en tevreden zijn. 8 nieuwe leden vanaf september en 8 leden die aansluiten in januari met daarnaast nog meer dan 10 geïnteresseerden. Belangrijk, want zonder leden geen continuïteit van onze kamer. Resultaat en impact, dat zijn twee dingen die we wilden bereiken met ons Sharing the Future evenement.

 

Het evenement Sharing the Future bestond uit twee onderdelen: ’s middags workshops en trainingen en ’s avonds de BOV.

 

Beste Ondernemers Visie

De BOV, oftewel de Beste Ondernemers Visie is een evenement wat we bijna jaarlijks organiseren op donderdagmiddag en avond. Nu met als missie om de Beste Social Entrepreneur van de regio te vinden. Nadat Zelfstroom en More2Win respectievelijk de GrootZakelijk en MKB-prijs hebben ontvangen is de vraag hoe dat ze zich verder gaan ontwikkelen. Tim van Dooren van More2Win vertelde tijdens een nieuwe ledenborrel dat de BOV voor publiciteit heeft gezorgd, maar daarnaast ook een extra push heeft gegeven om door te blijven gaan met hun missie, namelijk “ons doel is de wereld van sportevenementen veranderen, zodat meer mensen hiervan profiteren”. In onze kamer zullen we daar ongetwijfeld nog veel over horen, want we blijven contact houden met More2Win.

 

Sponsoring

Daarnaast is het ook belangrijk dat we voor het programma ons niet per se hebben laten leiden door mogelijke sponsoren die er nog bij kunnen komen. Wij hebben daar wel mee geworsteld, want je hebt een programma nodig om sponsoren te trekken, maar je wilt ook dat sponsoren ruimte hebben in het programma om een onderdeel zelf te organiseren. Echter merkten we dat het hielp dat we enkele programmaonderdelen al hadden staan zodat sponsoren een idee kregen hoe dat we het thema vormgeven en wat JCI-ers interessant zouden vinden qua workshops.

 

Ook is het goed om ook lol te hebben met elkaar, ga eens op een zondag een biertje doen met wat bitterballen waarbij het evenement een verboden onderwerp is. Zorgt voor commitment en betrokkenheid, that’s for sure.

 

Zelf een evenement organiseren?

Heb je zelf interesse om een evenement te organiseren bij JCI ‘s-Hertogenbosch? Word dan lid!

Dit tweedaagse evenement werd mogelijk gemaakt door: