JCI 's-Hertogenbosch | Wereldhandelsspel
21378
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21378,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Wereldhandelsspel

Wereldhandelsspel

Wil je beter leren samen werken, leren onderhandelen of conflicten oplossen? Speel dan het wereldhandelsspel en leer je collega’s, vrienden en kennissen nog beter kennen. Het spel biedt de gelegenheid voor 24 à 48 personen om elkaar op een informele wijze te leren kennen, om samen te werken en plezier te hebben. Bijvoorbeeld tijdens teambuilding activiteiten, netwerkevenementen, kennismakingsbijeenkomsten, personeelsbijeenkomsten of als actieve start van een cursus. Leer van jezelf en je medespelers!

 

Het Wereldhandelsspel is een nabootsing van de wereldeconomie. Het spel gaat over de wereldhandel van twaalf landen. Deze landen worden vertegenwoordigd door de deelnemers. Er wordt in drie of vijf rondes (vergelijkbaar met drie tot vijf jaren) gehandeld. De deelnemers regeren de twaalf landen, doen investeringen, beheren grondstoffen, drijven handel met elkaar, realiseren economische groei, gaan leningen aan met de Wereldbank of maken onderlinge afspraken en samenwerkingsverbanden om uiteindelijk een optimaal resultaat te boeken voor het eigen land.

 

Binnen het wereldhandelsspel moeten de deelnemers op zoek gaan naar deze oplossingen, internationale handelsverhoudingen en hier proberen verandering in aan te brengen, zodat er resultaat wordt behaald. Dit gaat gepaard met emotionele en rationele beslissingen van deelnemers. Dit vergt inzet, omzetten van denken in actie, creativiteit en samenwerking.

 

Het wereldhandelsspel is een trainingstool waarbij onder andere de volgende competenties naar voren komen:

  • Van analyse naar actie
  • Samenwerken
  • Conflicthantering
  • Belangenafweging
  • Omgevingsanalyse
  • Onderhandelen
  • Time management

 

Het wereldhandelsspel is te huur bij JCI ’s-Hertogenbosch. U kunt een dagdeel boeken om het spel te spelen, waarbij JCI ’s-Hertogenbosch zal zorgen voor het spel, de spelleiding en een prijs voor de winnaars. U zorgt voor een ruimte met beamer en zestien tafels waar het spel kan worden gespeeld, de hapjes en drankjes voor de deelnemers en 16 tot 48 enthousiaste deelnemers.

 

Wilt u meer informatie over het Wereldhandelsspel of een boeking plaatsen, stuur dan een email naar: Bspoelstra@jci.nl