Sharing een inspirerende en bourgondische Future!
21499
post-template-default,single,single-post,postid-21499,single-format-standard,ecwd-theme-hazel,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Sharing een inspirerende en bourgondische Future!

Sharing een inspirerende en bourgondische Future!

Zondag 21 mei 10:05 uur, ik word wakker en mijn voeten doen nog steeds pijn na twee mooie dagen Sharing the Future. Als kamer kijken we terug op een mooi tweedaags evenement dat goed geslaagd is en waar wij tevreden over zijn!
Op vrijdag 19 mei begonnen we natuurlijk met de BOV-trofee waarbij Sophie van den Enk op geheel eigen wijze de dagvoorzitter was en More2Win en Zelfstroom aankondigde als de winnaars in respectievelijk de categorieën MKB en Groot-zakelijk. Traditiegetrouw werd er afgesloten met een netwerkborrel waar nog veel genodigden bleven hangen. Mooie exposure voor lokale ondernemers.

De overgang naar het landelijke kwam in de avond tijdens de pre-CvA borrel in de Orangerie. Een gezellige borrel die de toon zette voor zaterdag.

 

Zaterdag 20 mei 07:00 uur, de CvA commissie is bezig om Avans Hogeschool klaar te maken voor alle gasten. Langzaamaan druppelt iedereen binnen. Drukte bij de inschrijfbalie is er niet echt aangezien de meeste mensen zich van tevoren hebben ingeschreven voor de workshops. De bekende Bosschenaar Hans Tervoort begint met het welkom heten van alle gasten door onze mooie stad en zijn inwoners belachelijk te maken… Wij houden van de geschiedenis in plaats van de toekomst (niet geheel onwaar moet ik toegeven ;)). Maar daarna gaan we toch echt aan de slag met de toekomst, want wat is nu de toekomst van ondernemen en van organisaties? Ron Steenkuijl zorgt dat er een debat ontstaat tussen Bossche ondernemers, overheid en onderwijs, want wat is Social entrepreneurship nu? Vanuit de zaal zijn de meningen verdeeld, maar ziet iedereen ook de toegevoegde waarde ervan in; hoe gaan we daar als JCI mee om?

 

Aansluitend op het debat kwam keynote Jaap Bressers wiens verhaal iedereen ontroerde, maar ook voor veel gelach zorgde. De 1e sit-down comedian of zoals hij zelf zegt ‘Public Speaker Best’ zorgt ervoor dat hij hoog scoort in Google. Anekdotes zoals het feit dat hij Jaap heet, omdat het een zware bevalling was, afgewisseld met de vraag die op iedereens lippen brandde, “hoe is hij in die rolstoel terecht gekomen?” zorgden voor een mooi verhaal waarbij we hopen dat iedereen meer Carlos momentjes op zal zoeken in zijn leven. In totaal heeft Jaap 38 boeken verkocht, waarbij we in totaal een kleine 200 euro hebben kunnen doneren aan onze partner, het Bossche sociale initiatief ‘Bij Katrien’. Supermooi, dank aan iedereen!

 

Leidinggeven zonder macht, New Heroes, Jheronimus Bosch Art Centre, Ludieke Wandeling, Bossche Bollen maken, Binnendieze, Kutbier proeverij en TedTalk zijn zomaar een greep uit de workshops die na de lunch gevolgd konden worden. “ik plaste bijna in mijn broek van het lachen”, “ wat een mooie kunst heeft Jeroen Bosch gemaakt” en “superleuk, we gingen dansen”, zijn een aantal opmerkingen die ik ’s avonds hoorde op het feest. Ooh ja, “mag ik Bossche Bollen mee naar huis toe nemen” was ook een vaak gehoorde uitspraak ;).

 

Na de afsluitende borrel op Avans werd de Roaring 20’s weer tot leven geschud, want iedereen (ja echt iedereen) was verkleed in het thema. Hoofdtooien met veren, smokings, sigarettenpijpjes en handschoenen pasten goed bij de oude kloosterkerk De Orangerie. Eten aan de foodcourts en ondertussen bier of wijn bestellen bij de Swinckels bar, het kon allemaal.

 

Een spetterende pianoshow werd ingezet en al snel hadden veel mensen hun verzoeknummer ingediend en stonden vooraan te dansen. De sfeer zat er goed in en zorgde voor een prachtige afsluiting van een mooie dag. Om het helemaal af te maken zijn er heel veel foto’s gemaakt in het fotohokje dat ongekend populair was!

Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme, wij hebben het in ieder geval heel leuk gevonden om te organiseren en hebben 2 topdagen gehad waar we nog lang over na zullen praten!

 

JCI ‘s-Hertogenbosch

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.